Veelgestelde vragen

Direct antwoord op al uw vragen

Heeft u een vraag? Bekijk dan onderstaand de antwoorden op de meest gestelde vragen over Youngtimer Lease, misschien is uw vraag al eerder gesteld. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kan u contact met ons opnemen via het het online contactformulier.

Helaas kunnen wij u als particulier niet helpen. Het product is uitsluitend bedoeld voor de zakelijke markt. Voor particulieren hebben wij wel de mogelijkheid voor een aflopend (consumptief) krediet.

Een groot voordeel van Youngtimer-Leasing.nl is dat wij ook Lease kunnen regelen voor starters. Dus wij kunnen u ook een voorstel doen! Wel moet de investering in verhouding staan met uw (toekomstige) resultaat. En kan er om een aanbetaling gevraagd worden.

Het budgetteren van de onderhoudskosten van een oudere auto (oldtimer of youngtimer) is voor ons helaas niet mogelijk. Daarom hebben wij enkel mogelijkheden voor financial lease / netto operational lease. Brandstof en onderhoudskosten vallen buiten de overeenkomst.

Nee, auto’s die worden ge├»mporteerd van buiten de EU zijn met BTW belast. Origineel Nederlandse auto’s zijn veelal marge auto’s. Er zijn dealers die nette auto’s importeren uit de Verenigde Staten en Japan die dus BTW auto’s zijn.
Dit doet u zelf. Dit wordt formeel de waarde in het economisch verkeer genoemd, ook wel dagwaarde. De dagwaarde kunt u bepalen via de Bovag-koerslijst, Marktplaats of door dit te onderbouwen met de aanschafnota van de dealer. Hierover kunt u meer lezen op: Youngtimer regeling.

De auto wordt bij Youngtimer-Leasing.nl direct aan de onderneming gefactureerd. Dit betekent dat u de BTW bij de eerste aangifte weer kunt terugvorderen. U schiet de BTW dus, net zoals alle andere zakelijke uitgaven, zelf voor.

Wij baseren onze rente op basis van de klant (de debiteur) en de auto. Hierbij schatten wij het risico in en berekenen wij de rente. De rente zit bij ons tussen de 5% á 6%.

U kunt bij ons snel en gemakkelijk uw gegevens doorgeven zodat wij het kunnen wijzigen. Hieraan zijn geen verdere kosten verbonden, het wijzigen van rechtspersoon heeft geen invloed op uw leasecontract.

Netto operational lease contracten worden niet geregistreerd bij het BKR.

Social Media