Wat is een youngtimer?

WAT IS EEN YOUNGTIMER ?

Er is geen eenduidige definitie voor wat wel en niet een youngtimer is. Omdat wij gespecialiseerd zijn in youngtimer lease en ons dus bezig houden met zakelijke voordelen volgen wij het uitgangspunt van de fiscus. De Belastingdienst geeft de mogelijk om 35% bij te tellen over de waarde in het economisch verkeer. De regeling geldt enkel voor auto’s die 15 jaar of ouder zijn. Een oldtimer van 40 jaar oud, valt dus eigenlijk ook onder de youngtimer regeling.

Verzekeraars en autoliefhebbers werken veelal met afwijkende definities waarbij de leeftijdsgrens juist strikter, of veel soepeler wordt bekeken. Daarnaast wordt er meer gekeken naar de bijzonderheid van de auto of bijvoorbeeld een lage kilometerstand.

WAT ZIJN DE FISCALE VOORDELEN?

Voor iedere ‘Auto ouder dan 15 jaar’ is er een fiscale regeling. Bij deze fiscale regeling wordt er bijtelling (35%) gedaan over de waarde in het economisch verkeer. Dit wil zeggen dat u als ondernemer een waarde bepaald, dit kan bijvoorbeeld een waarde zijn uit de Bovag-koerslijst of de aanschafwaarde. Bij moderne auto’s wordt er gewerkt met de CO2 uitstoot van de auto, die vervolgens het bijtellingspercentage bepaalt. Waarbij vervolgens over de oorspronkelijke cataloguswaarde wordt bijgeteld.

OFFERTE AANVRAGEN

Contactgegevens:
Youngtimer:
captcha
Back to top